Direktlänk till inlägg 14 juni 2012

Gympa - doktor - gympa

Av Lotta - 14 juni 2012 19:34

Idag har Moa och jag haft en heldag i Lund.


Vi började med att träffa sjukgymnasten Maria. Hon och Moa körde ett ordentligt inhalations- och andningsgympapass. Det tog 1,5 timme.

Efter det träffade vi Dr. Marcus. Han var nöjd med att se resultaten från spirometrin. Moa har hämtat upp sin lungkapacitet bra efter senaste infektionen. Idag har hon en lungkapacitet på 54 %. Sämst uppmätta värdet hon haft var 25 % och då var hon riktigt kass.

Dr. Marcus är glad att hon fortfarande har förmåga att hämta upp sig mellan "dipparna" det är jag oxå glad för.


Vi pratade lite om Göteborgstrippen nästa vecka. Det känns bra att få komma upp och prata med CF-doktorn där som har mer erfarenheter av transplantationer. Vi har massor av frågor så klart.


Dr. Marcus ordinerade järntabletter till Moa. Hon fick ju blodtransfusion för ett par veckor sedan. Dom vet inte exakt varför blod- och järnvärdet var lågt men nu är det dax att försöka tanka upp. Moa har varit väldigt trött och haft mycket huvudvärk senaste tiden. Kanske hänger det ihop.


Efter läkarmötet så checkade vi in på patienthotellet. Det är så smidigt att vi får ett rum att kunna vila i när vi ska vara på sjukhuset en hel dag. Vi käkade gooood middag och sen vilade vi en timme.

Moa hade saturationsmätare på medan hon sov. Hon sjunker i saturation när hon sover. Idag låg hon på 86 % ca. Det är anledningen till att hon har syrgas nattetid nu för tiden.


 Efter vilan var det dags för sjukgymnastik igen. Då hade Maria med sig en sjukgymnast från Australien som är här för att lära mer om CF-behandling. Dom körde ett ordentligt pass på nästan två timmar som avslutades i varmvattenbassängen. Sen var vi fria för idag.


Vi körde till Max och käkade och nu har jag varit och lämnat henne hos sin pappas sambo Rebecca. Själv landar jag i soffan och känner mig nöjd med dagen.


/ Lotta

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotta - 17 augusti 2013 11:39


Nu i dagarna fyllde Moas lungor 8 månader. Det fick mig att reflektera lite extra. 8 månader är ca 240 dagar. Det är både en lång tid och ingen tid alls. Jag kom att tänka på vad Moas nya lungor gett henne, mig, familjen, alla nära och kära. ...

Av Lotta - 17 juni 2013 10:45

Det har, som ni kanske märkt, inte blivit mycket av mitt bloggande den senaste tiden. Det har sina naturliga orsaker. Bloggen har fungerat som ett redskap med många funktioner. Bland annat har den varit värdefull för att sprida information till nära...

Av Lotta - 25 maj 2013 18:09

Sitter på barnakuten i Kristianstad. Med Vilmer. Det har aldrig hänt innan. Jag har varit här otaliga gånger genom åren med Moa men aldrig med Ville. Faktum är att Ville aldrig varit sjuk så att vi behövt uppsöka sjukhus eller vårdcentral ens. ...

Av Lotta - 4 maj 2013 12:17

Våren är kommen till Skåne. Det är så skönt. Jag njuter av att kunna dricka morgonkaffet på altanen i solen. Ungarna springer ut utan att behöva pälsa på sig en massa. Befriande. Moa mår bra. Vi vänjer oss mer och mer vi det nya livet som på det ...

Av Lotta - 23 april 2013 21:20

Ja.... kan ni gissa vad den gemensamma nämnaren till bildcollaget???? Japp, gluten är svaret. Moas doktor från Göteborg ringde henne idag. Hon meddelade att Moa får börja prova äta mat med gluten. Hon ska vara lite försiktig men får prova si...

Presentation


Lotta, 37 år. Ssk och terapeut. Gift. 4 barn varav ett som har Cystisk Fibros.
Mitt liv, min kamp.

Fråga mig

17 besvarade frågor

Gästbok

Omröstning

Har du tagit ställning i frågan om organdonation?
 Japp! Jag har tagit ställning OCH registrerat mitt svar på Donationsregistret.
 Jag har tagit ställning men inte registrerat det någonstans... ännu
 Jag har tagit ställning och bestämt mig för att inte dela med mig av mina organ när jag dör
 Jag ska klicka mig vidare till Donationsregistret för att ta ställning NU!!

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Följ bloggen

Följ CFmamma med Blogkeen
Följ CFmamma med Bloglovin'

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se